Idéer för din matsal

Vad är meningen med ett hem utan god mat och vad är god mat utan en ordentlig matsal där man ska äta sina måltider? Förmodligen den viktigaste delen av hemmet är en fint designad matsal som ger den nödvändiga komforten som man behöver för att kunna goda måltider.

Om din matsal känns lite tråkig då du har kommit till rätt ställe. Oavsett om din stil är modern eller traditionell (eller någonstans däremellan) kommer våra matsalsidéer säkert att utlösa dina mest kreativa idéer för att forma dina drömmars matsal.

Moderna matsalsidéer

En modern matsal skapar man med rena och enkla linjer och texturer – vilket gör det enkelt att lägga till färger och accenter och ändå behålla en fräsch, snygg design. För att få ett helt modernt utseende, håll stolarna, bordet, buffetservern och andra viktiga delar i ett enhetligt material, som en slät metall eller färdigt trä.

För mer av en modern känsla från mitten av århundradet, välj en retroinspirerad detaljinformation om modern design. Avsmalnande ben och vinylsits på en monokrom metallstol blandar 70-talet med modern minimalism, för en touch av stil i en klassisk silhuett.

Naturligtvis behöver modernt inte betyda helt saknat mjuka kanter och väderbitna charm. Om du lutar dig modern men tycker att det är svårt att utesluta mysiga strukturer och rustik inredning, gå till en palett i trä. Ett av de mest mångsidiga materialen inomhusinredning, trä – särskilt i en snygg silhuett – erbjuder både den rena definitionen av modern stil och en sömlös övergång för ”eklektiska” krusiduller.

Traditionella matsalsidéer

När du utformar en traditionell matsal, omfamna kurvor, klädsel och mörka nyanser – kom ihåg att ju mer formella dina bitar och silhuetter är, desto mer traditionell är din matsal. Stolar med armar, bord med piedestal ben och bänkar med spikhuvudlister samlas för att skapa en raffinerad sofistikering i traditionell stil.

Ett av de enklaste sätten att försegla utseendet på en traditionell matsal är genom en områdesmatta. Matcha en vit matsats med en vit matta för enhetlig lyx – eller prova en tyngre neutral för balans och kontrast.

Oavsett vilka färger och material du väljer, kom ihåg att den traditionella stilen trivs med naturlig skönhet. Varma toner och jordnära strukturer – särskilt när de ligger i ett luftigt, solbelyst hörn – kommer att hålla elegansen bekväm och luft ljuset i alla matsalar i traditionell stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *