Viste du att går att använda rotavdrag utomlands?

Om du äger ett hus/villa i EU eller EES har du rätt att använda rotavdrag utomlands för renoveringsarbeten, men det finns ett grundläggande krav dock ,och det är att du betalar tillräckligt mycket skatt i Sverige. Om du har skattat på minst 90 procent av din inkomst och du är över 18 år, samt att du äger huset där renoveringen ska genomföras brukar det inte vara något problem att få ROT-avdraget godkänt från Skatteverket.

Precis som när du köper ROT-arbeten i Sverige ligger avdraget på 30 procent av arbetskostnaden till ett maxbelopp på 50 000 kronor per person/år.

Det viktiga här är att du informerar personen som du anlitar om ROT. Det är nämligen dennas ansvar att ansöka om att få det utbetalat.

I vanliga fall använder företaget Skatteverkets e-tjänster för att ansöka om ROT-avdraget, men eftersom att företaget inte är registrerat i Sverige måste det skicka in en digital blankett. Företaget ska också bifoga ett skuldfrihetsintyg som visar att det inte har några skatteskulder i hemlandet.

rotavdrag utomlands

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *