Ta hand om din golv

Golv Skötsel & Städning

Korrekt rengöring och underhåll kommer att lägga år på ditt golv. Lär dig hur du tar hand om ditt nya golv, från enkla tips till smarta rengöringslösningar. En snabb reaktion på olyckor kommer att förbättra dina saneringsresultat, så håll våra rekommenderade lösningar till hands för enstaka spill.

Kom ihåg att korrekt skötsel och rengöring skyddar investeringen du gjort i ditt hem.

Fläckborttagningsguide
Använd vår fläckborttagningsguide för små olyckor. Lär dig hur du rengör allt från ljusvax till vin.

Säsongens städtips
Att rengöra dina golv när årstiderna växlar har många fördelar. Kolla in våra säsongsbetonade städtips för att göra varje säsong så snygg som möjligt.
• Vårgolvvård
• Sommargolvvård
• Höstgolvvård
• Vintergolvvård

Allmänna tips för att hålla ditt golv i bra form
Ditt golv kommer att ge dig så mycket tillfredsställelse under de kommande åren, men bara om du håller det i bra form. Här är några tips – sunda försiktighetsåtgärder som kommer att göra din relation med alla golv till en lång och lycklig.

Håll dörrmattor vid varje dörr
Använd kvalitetsdörrmattor utanför varje entré till ditt hem för att förhindra att smuts, sand, grus och andra ämnen som olja, asfalt och uppfartsförseglare spåras upp på ditt golv. För att minimera potentiella fläckar från asfaltspårning föreslår vi att du använder en latexbaserad uppfartsförsegling.

Vidta särskilda försiktighetsåtgärder när du flyttar tunga föremål
Använd en docka med breda luftdäck när du flyttar tunga apparater eller möbler. Men först, lägg ner ett rent ark av kvartstums plywood, masonit eller liknande hardboard för att skydda golvet. Försök aldrig att skjuta eller rulla tunga föremål över golvet utan tillräckligt skydd. Vissa föremål kan under några omständigheter vara för tunga för att flyttas över ett hårt golv.

Stäng gardiner eller persienner
Stäng dina gardiner eller persienner där extremt solljus träffar golvet. En kombination av värme och solljus gör att de flesta fasta ytor bleknar eller missfärgas.

Stödmöbler med golvskydd
För ökat motstånd mot kläm och bucklor, stöd möbler med bredbärande, fläckfria golvskydd eller bredbärande benbaser/rullar. Som en allmän tumregel gäller att ju tyngre föremålet är, desto bredare bör golvskyddet vara. Skydd bör vara minst en tum i diameter, gjorda av icke-pigmenterad hård plast och vila plant på golvet. Filtskydd som inte fläckar är acceptabla. Hjul av tunntyp med minst 3/4″ platt bredd eller platt glid är bäst för flyttbara möbler. Om du väljer att använda metallskydd, se till att de är rostfria. Byt ut dina smala kupolstöd mot bredbärande. .

Rengör ditt golv rutinmässigt
Rutinmässig skötsel och underhåll är avgörande för att maximera skönheten och livslängden på ditt golv. Med tiden kommer normal gångtrafik och nedsmutsning att orsaka en förändring av golvets utseende. För hårda ytor, dammsug (utan vispstång), dammmopp eller sopa golvet dagligen eller veckovis för att minimera slipande grus och smuts. I mycket sandiga områden eller vid stranden kanske du vill dammsuga eller sopa oftare. När du använder ett flytande rengöringsmedel, se till att torka det eller skölja det noggrant för att undvika en hinna. Läs och följ tillverkarens anvisningar för skötsel, rengöring och rekommenderade produkter. Varning: Hårda golv kan vara hala när de är våta. Var extremt försiktig när du går på ett vått golv.

Blotta upp spill och fläckar omedelbart
Det bästa botemedlet mot ett spill är ett snabbt svar. Torka och rengör spill och fläckar omedelbart för att förhindra fläckar. Börja i ytterkanten och arbeta mot mitten för att förhindra att spill sprids. Varning: Hårda golv kan vara hala när de är våta. Var extremt försiktig när du går på ett vått golv.

Star Service
Våra utbildade och certifierade Star Service-installatörer tar sig tid att installera dina golv perfekt: bekräftar installationsplanen med dig innan du startar, dammsuger och städar efter installationen, och genomför en genomgång med dig för att säkerställa att vi inte bara har träffat utan överträffat din förväntningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *