Pianoflytt – Flytta piano själv eller anlita en flyttfirma?

Pianoflytt

Många gillar att göra stora uppgifter själva, särskilt när du kan spara pengar genom att göra ett jobb som annars lämnas till proffsen. Att flytta piano verkar som en av dessa uppgifter. Många tror att allt som krävs är muskler för att flytta ett piano, men att skydda instrumentet är lika viktigt.

Alla vet att ett piano har 88 tangenter, men visste du att det är vanligt att de har mer än 10 000 rörliga delar? Att flytta ett så känsligt, tungt och komplicerat instrument utan att skada det kan vara svårt, och yrkesverksamma är bäst utrustade för att göra detta säkert. Du kan göra det själv, men det tar lite förberedelser och mycket hjälp.

Hur man flyttar ett piano själv?

Om du är fast besluten att flytta piano själv är det viktigt att vara beredd. Du behöver rätt utrustning och det är viktigt att se till att pianot passar varje steg på vägen. Efter grundläggande förberedelser, skydda pianot genom att täcka det och lägga till vaddering. Flytta den försiktigt på en flyttbräda, spänn fast det och se till att det är säkert. Det är bäst om du har en vän eller familjemedlem som hjälper dig att göra det. När du har fått pianot i den rörliga lastbilen, säkra det med flera stroppar.

För mer information, ta en titt på checklistan nedan:

1. Mät det nya utrymmet.
Se till att ditt piano passar på sin nya plats. Mät rummet, dörrarna och trapporna för att se till att det inte finns några hinder för att få instrumentet till sitt nya hem.

2. Se till att du har rätt utrustning för jobbet.
Du behöver åtminstone en flyttbräda, stroppar och skyddsmaterial. Men de specifika materialen som du behöver ha kan variera beroende på typen av piano.

3. Kontrollera vilken lastbil du behöver.
Gör en inventering av alla dina saker, särskilt stora föremål som ditt piano och andra möbler, och använd den för att välja rätt lastbil för din flytt.

4. Rensa vägarna först.
Se till att du har en tydlig väg till dörren på den plats du flyttar från och från dörren till ditt nya hus till platsen för pianot.

5. Granska vägen du går.
Om du måste gå upp eller ner med pianot, se till att trappan kan bära instrumentets vikt innan du börjar flytta.

6. Beroende på vilken typ av piano du har måste du ta flera steg för att flytta det:
Flytta ett upprätt piano: Se till att flyttbrädan du använder kan bära pianots hela vikt.
Flytta ett flygel: Du bör ta bort benen på ett flygel eller babyflygel innan du flyttar det. Fäst instrumentet på pianobordet (nämns ovan) med stroppar och en skruvmejsel.

7. Ladda först pianot i trucken och se till att det sitter ordentligt fast.
Pianot borde vara en av de första sakerna som lastas på lastbilen. Säkra pianot med stroppar för att förhindra rörelse under resan.

8. Ställ in pianot strax efter flytten.
Att flytta ett piano, även när allt går bra, kan få instrumentet att stämma av. Var beredd att ställa in den efter flytten – även om många experter rekommenderar att du väntar en månad innan du gör det.

 

Om ni vill att en flyttfirma ska ta hand om din piano, då kan ni kontakta Nardi Service.

Nardi Service
info@nardiservice.se
0704 30 25 41

Pianoflytt, pianoflytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *