Kärleken flyttar in – Några tips för en smidigare flytt – Rot-rut portalen

Kärleken flyttar in. Att flytta hushåll tar tid, ansträngning och är utan tvekan det är stressande. Lyckligtvis kan dessa packnings- och flytt tips göra denna process lättare för dig.

FÖRBEREDELSER FÖR EN FLYTT

1. Skapa en flyttchecklista och budget och boka med en flyttfirma i tid.
Först utarbetar du en rörlig checklista som innehåller en tidslinje. Allas tidslinje kommer att se olika ut beroende på hur mycket varsel som ges innan flytten. Vissa människor kommer att ha två månader och andra kan ha två veckor. Inkludera sedan en realistisk flyttbudget.

Genom att visuellt organisera ditt drag kan du hålla koll på händelser när de utspelar sig. Är du osäker på var du ska börja? Skriv ut vår omfattande flyttchecklista och lägg den i en avsedd flyttpärm.

2. Väg för- och nackdelarna med att anlita professionella flyttare.
Om du inte har tillgång till villiga familjer och vänner eller om du flyttar till en annan stad, kan det vara vettigt att anlita professionella flyttare. Mängden arbete de tar av din tallrik under denna stressiga tid kan vara väl värt den extra kostnaden.

Att anlita professionella flyttare kan vara en fantastisk upplevelse – om du anlitar rätt företag. Var inte rädd för att ställa frågor innan du skriver på ett kontrakt. Detta kommer att ge dig sinnesfrid när flyttdagen närmar sig.

3. Skicka ut meddelanden innan du är stressad.
Gör en lista över vem du behöver meddela när du flyttar. Det finns många lösa trådar att knyta ihop innan du flyttar till ett nytt område. Du bör bestämma när och hur du kommer att utföra dessa uppgifter i din flyttchecklista. När det är dags, besök antingen kontor lokalt eller var beredd att ringa några telefonsamtal. Genom att göra den här listan i förväg och ställa in uppgiften för dig själv i din kalender, är det mindre troligt att du glömmer någon.

2. Satsa på kvalitetsflyttkartonger.
Det är frestande att gå till din lokala livsmedelsbutik och försöka få några lådor gratis. Men flyttkartonger är relativt billiga, och den extra hållbarheten kan vara värd kostnaden i slutändan.

Livsmedelslådor och återanvända flyttkartonger kan äventyras på grund av slitage och exponering för fukt eller ännu värre, ett insektsangrepp. Det sista du vill ha är en låda som faller sönder i din hand medan du försöker flytta in den i huset.

3. Ställ in en timer och packa en timme om dagen.
Bit inte av mer än du kan tugga. När det kommer till packning, dela upp din packning i steg. Om du skjuter upp och försöker packa allt kvällen innan, kommer du sannolikt att bli överväldigad av stress.

Ta itu med ett rum i taget och ägna en timme varje dag till att packa ihop saker i lådor. Packa ihop par eller set och se till att din låda har rätt storlek för att hålla en komplett uppsättning med tillhörigheter.

4. Packa en bärbar väska.
När du först flyttar in i ett nytt hem är det osannolikt att det första du kommer att vilja göra är att packa upp kläder, tvätta och shoppa. Att flytta kan ta mycket tid, vilket är anledningen till att det är oerhört användbart att skapa en flyttväska i förväg.

5. Ge varje rum en annan färg på förpackningsetiketten.
För att hålla ordning, skriv ut flerfärgade förpackningsetiketter eller använd maskeringstejp i olika färger och ge varje rum sin egen färg. Märk innehållet i varje låda och inkludera rummet den hör hemma i. Använd sedan färgtejp på din nya plats för att markera ingångar till rum. Detta rörliga tips kommer att spara massor av tid för flyttare. Istället för att behöva läsa etiketten explicit eller spela rummets gissningslek, kan de bara matcha färg till färg.

6. Överpacka inte en flyttlåda.
Ett misstag många gör när de flyttar är att försöka stoppa in alla sina tillhörigheter i några kartonger som de har runt huset. Använd så många lådor du behöver för att skapa laster som är lätta att lyfta. Håll dina största lådor till högst 50 pund.

7. Använd lådor av rätt storlek.
Placera tunga föremål som böcker i små lådor och lättare föremål i större boxare. Detta gör det enkelt för flyttarna att organisera och packa lådor i flyttbilen. Se till att packa tyngre föremål på botten och lättare föremål på toppen för att undvika att skada brytbara föremål.

8. Lämna inte tomma utrymmen i lådor.
Fyll i eventuella luckor med förpackningspapper, kläder eller skumjordnötter för att förhindra att föremål flyttas runt under flytten. Använd tejp för att stänga de nedre och övre sömmarna och runt kanterna där stressen är koncentrerad.

9. Bunta ihop sönderdelarna.
För alla ömtåliga föremål du packar, använd mycket papper och vaddering. Placera aldrig dessa föremål i lådor fritt utan lägg till någon extra kudde. Lägg tid på att packa dessa föremål på ett korrekt sätt för att spara dig tid i det långa loppet.

10. Rut-bidrag – Du kan få RUT avdrag för både flytt och flyttstädning. Kontakta Nardi Service för ett prisförslag.

 

Keyword: Kärleken flyttar in

Kärleken flyttar in – Hyr gör man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *